Activiteiten ter plaatse en in de omgeving

Voor de actieve buitenmensen is dit écht wel een klein paradijsje, bergwandelaars kunnen we talloze goede tips, uitleg en wandelingen geven! Maar er is veel meer te doen; zoals mountainbiken, wielerfiets-toeren, die van hieruit kunnen starten. Voor rotsklimmen, via ferrata, canyonning en kayak-activiteiten zijn er diverse locaties, materiaal-verhuur. En laatst, maar zeker niet minst belangrijk: gewoon ontspannen met een boekje in het zonneke, of in de rivier spelen, wat rondhangen,lekker nietsdoen in de gezonde berglucht.... kan je hier als de beste!!!!


De vallei & de streek

Voor grootse cultuur zit je in deze streek niet goed, maar wie oog heeft voor de kleine charmes en authenticiteit / geschiedenis van de streek, zijn er mooie dingen te ontdekken!
Zeer oude pittoreske dorpjes, zoals St.Etienne-en-Quint, Ponet of Saillans, middeleeuwse stadjes als Die en Chatillon, romaanse kerkjes zoals in St.Andéol, smalle steegjes, dorpspleintjes mét fonteintjes en bloemen....zalig om in rond te struinen!
Wie van marktjes houdt, kan elke woensdag & zaterdagochtend in Die terecht, de andere locaties en dagen hangen we uit in het sanitair gebouwtje.